Nieuws


19-september-2021

 

Team Hammink WERELDKAMPIOEN! ūüŹÜ

 

Na drie dagen vol spanning in Le Pin-au-Haras, Frankrijk, mogen wij ons vanaf vandaag wereld kampioen mennen vierspan pony's noemen.

 

Op vrijdag begonnen we met de dressuur, die we hebben kunnen afsluiten met een gedeelde derde plaats. Qua strafpunten was er weinig ruimte voor vergissingen, dus de marathon zou spannend worden. 

 

Zaterdag de marathon en wat ging het hard. We gingen als een speer door het traject en door zes van de acht hindernissen als snelste te rijden, konden we de marathon met een eerste plek afsluiten. Hierdoor kwamen er wat verschuivingen in het klassement, met als gevolg een voorlopige eerste plaats na de dresuur en marathon. 

 

Vandaag was de afsluitende vaardigheid waar we als laatste moesten starten. Tot het einde toe was het spannend en met maar een paar tijdfouten bij het finishen, konden we ook de vaardigheid in zak steken.

 

Als klap op de vuurpijl, heeft het Nederlandse team ook een gouden medaille behaald door de goede resultaten van alle ploeggenoten. 

 

We willen iedereen bedanken voor het helpen en aanmoedigen tijdens dit mooie WK.12-juli-2012 

De 2e wedstrijd van het seizoen zit erop. Deze keer mochten we afreizen naar het Noord-Brabantse Oirschot om het NK Pony's te rijden. Op vrijdag was de dressuur, waar we een gedegen proef neer konden zetten met onze Teun voor de eerste keer voorop. Dit resulteerde in een 1ste plaats en na het winnen van de marathon op zaterdag, mochten we zondag als laatste starten in de vaardigheid.

 

Door een snelle en foutloze proef te rijden, konden we onze eerste plaats behouden. Voor het derde jaar op een rij mogen wij ons Nederlands Kampioen Vierspan Pony's noemen.  12-juni-2021

Op 10 juni is er een bruin hengstveulen geboren die de naam Knollentuin's Gait heeft gekregen.

 

V. Nerwyn Lledrod (Guus)

MV. Heiny vd Knollentuin17-mei-2021

Na het afgelopen coronajaar, waar we maar twee wedstrijden hebben kunnen rijden, konden we donderdag 13 mei afreizen naar de mooie terreinen van de wedstrijd in Kronenberg. 

 

Ondanks een klein mankement onderweg, kwamen we goed aan op het wedstrijdterrein. Na alles opgezet te hebben en iedereen (mens en dier) door de keuring was gekomen, was het tijd om ons voor te bereiden op de verschillende onderdelen de komende dagen.

 

Op vrijdag werd de dressuur gereden, die we met een mooie eerste plaats hebben kunnen afsluiten. Dankzij de winst op vrijdag, moesten we zaterdag als laatste starten in onze groep. De strijd was groot, maar ook de marathon mochten we afsluiten met een 1ste plek. Zondagmorgen was het tijd voor het allesbeslissende onderdeel de vaardigheid en door een foutloze ronde te rijden, konden we CAI*** Kronenberg en onze eerste wedstrijd van het seizoen, verlaten met een 1ste plek overall.

 

Video Vaardigheid    Video Dressuur

 

Met dank voor de foto's aan:

©Kristina Horvath/Hoefnet.com   ©Wil Smeets Photography    © Brigitte Gfeller 29-februari-2021

 Zondag 28 februari was het zo ver, ons team reisde af naar Ermelo voor de eerste kadertraining van het WK jaar 2021.

 

Tijdens de training, gegeven door bondscoach Ard Aarts, werd er geoefend voor de vaardigheid. Overleg hoe dit nog scherper gereden kan worden, hoort er natuurlijk ook bij.