Over ons

De liefde voor de ponysport is er min of meer met de paplepel ingegoten. Al snel werd besloten dat er een pony moest komen. De door Opa Nijkamp beschikbaar gestelde Shetland pony Hermientje werd door Marijke omgedoopt tot Misty en het prille begin van een ruiterloopbaan was daar.

 

Met het verstrijken van de jaren kwamen er grotere pony's en werd er vrolijk op los gesprongen tot en met de klasse Z.

Om niet altijd van het weer afhankelijk te zijn, werden oude varkensschuren afgebroken en vervangen door een rijhal, die volgens onze buurman Gerwin Schuttenbelt de naam Stal Knollentuin zou moeten krijgen.

 

Toen Marijke in 2001 tijdens de bingo van de ponyclub een Shetlander won, was ze inmiddels te groot om er op te rijden. Geen nood, de pony werd betuigd en gedoopt tot Bingo van de Knollentuin. Steeds meer trainingsuren op de pony werden vervangen door uren achter de pony. De springpony's kregen pensioen en de mensport was een beoefenaar rijker!

 

Tegenwoordig beoefenen wij de samengestelde mensport met onze Welsh A pony's op nationaal en internationaal niveau. Ons team bestaan uit Marijke Hammink (menster), Aartje Hammink (groom), Gerrit Hammink en Henk Veurink (groom).